Bogácsi gyógy- és strandfürdő

Bogácsi gyógy- és strandfürdő2018-10-30T22:49:59+00:00

Project Description

Bogács gyógyvize

A termálfürdő gyógyvízét az 1950-es években tárták fel kőolajkutatás közben. A fürdő 76 fokos hévize közel 500 méter mélyről tör fel, ami 2001-ben kapta meg a hivatalos gyógyvíz minősítést.
Gyógyvizes medencék, pezsgőfürdő, gyermekpancsoló és úszómedence is található a fürdő komplexumban, így a fördő látogatása télen-nyáron kiváló program. Emellett egy EU szabványos játszótér és megújult vizesblokkok is találhatóak a kültéri részen.
A fürdő Gyógycentrumában többféle – az OEP által támogatott – szolgáltatás biztosítja a vendégek pihenését, gyógyulását és kikapcsolódását.
A kénes termálvíz kitűnően alkalmas a reuma, ízületi és mozgásszervi betegségek, légcsőhurut, nőgyógyászati, egyes gyomor-, epe- és májbetegségek, bőrbetegségek kezelésére. A víz kalcium tartalmának köszönhetően gyulladáscsökkentő hatású, valamint a csontritkulás tüneteit is enyhíti. A kénes gyógyvízet belélegzés során tágítja a koszorúereket, így alkalmas az érszűkület megelőzésére, illetve a szervezetbe beépülő kén a koleszterin lerakódását is gátolja.
A termálvíz ivókúrára is ajánlott, valamint fog és szájápolásra is javasolják – fogkőoldó és gyulladáscsökkentő hatása van.
0%
NYITÁSI AKCIÓ

Tartson szünetet! Kényeztesse magát! Megérdemli.

Foglaljon szállást és élvezze a magával ragadó környezetet!

FOGLALÁS